Een dag op pad met de twee fotografen van Trouwfotomakerij

Een dag op pad met ons

Elke bruiloft is uniek, maar we willen toch een kijkje in de keuken geven. Hoe ziet zo'n trouwdag met twee fotografen er nou uit? 

De voorbereidingen

Wij zijn altijd met z'n tweeën, dus al heel vroeg melden wij ons bij het startadres van de bruid én dat van de bruidegom. Voor dit verslag gaan we er even vanuit dat we jullie héle dag gaan fotograferen. Dat betekent meestal dat we tussen 8 en 9 uur 's ochtends al op de stoep staan.

Eén van ons begint bij de bruid en de ander gaat naar de bruidegom. We maken kennis met de aanwezigen en slaan een kopje koffie niet af terwijl we onze spullen uitpakken en eigenlijk direct beginnen met het maken van de eerste foto's. 

Jullie kunnen alvast wennen aan het feit dat we vanaf dat moment echt álles vastleggen en na een halfuurtje merk je de camera niet eens meer op. We fotograferen de voorbereidingen bij jullie thuis; het opmaken, aankleden, de kapper... Ook hebben we dan de tijd om mooie detailfoto's te maken van de ringen, de versieringen in en om het huis, sieraden en jullie mooie trouwkleding.

Dan is het tijd voor de bruidegom om zijn bruid op te gaan halen. Of de bruid haar bruid, of de bruidegom zijn bruidegom, of de bruid haar bruidegom... net hoe jullie situatie is! 

De First Look - Trouwfotomakerij trouwfotografen

De First Look

Lees ook het artikel over de achtergrond en historie van deze traditie!

Een heel belangrijk moment van de dag: jullie zien elkaar voor het eerst in je trouwpak of trouwjurk. Altijd wel een emotioneel gebeuren, want het is ook een beetje het moment dat het voor je gevoel 'allemaal echt gaat beginnen'.

Uiteraard staan wij op de juiste plekken om dat moment vast te leggen. Omdat we met z'n tweeën zijn, worden er foto's gemaakt van twee kanten zodat achteraf, op de foto's, de reacties van jullie allebei goed te zien zijn. Hier maken we altijd véél foto's, omdat het zo'n leuk moment is en omdat het voor jullie belangrijk is én zo snel weer voorbij is. 

In het dagprogramma is wat extra tijd ingeruimd zodat de familie, de buren (de hele straat loopt vaak uit) de tijd hebben om jullie te bewonderen en te begroeten.

Het is ook het moment om alvast een paar leuke groepsfoto's te maken met buren, gezinsleden, ouders en grootouders. 

Wij adviseren altijd om de dag niet te strak te plannen zodat jullie goed te tijd hebben om de dag te beleven. Er gaat al zo veel 'langs je heen'... (Maar daar heb je dan straks de foto's voor :) ) In de voorbereidende gesprekken hebben we dat ook al met jullie en jullie ceremoniemeester besproken. Meestal is er na die first look wel even tijd om samen nog even wat te drinken en/of te eten, voor we naar het volgende programmapunt gaan: 

De officiële trouwfoto's - Trouwfotomakerij trouwfotografen

De 'officiële' trouwfoto's

In de voorbereidingen hebben jullie al mooie locaties uitgezocht waar jullie foto's willen maken. Wij nemen eigenlijk vrijwel altijd mooi weer mee, maar het is altijd goed om een plan B te hebben voor het geval het toch gaat regenen of te hard waait of te koud is om spontane, ontspannen foto's te maken van jullie tweeën.

Het is ook even fijn om even 'alleen' te zijn, voor de echte ceremonie begint. We plannen altijd meer dan voldoende tijd (anderhalf tot twee uur) voor het maken van de foto's, want juist dit deel van dag mogen jullie je absoluut niet gehaast voelen. Tijd voor elkaar, op een mooie plek, en wij maken de foto's wel. 

Poseren?

Ja, een beetje. We vinden het altijd goed om jullie te fotograferen zoals jullie zijn, zo ontspannen als de situatie dat toelaat ;-). We hebben natuurlijk wel ideeën voor mooie 'poses', maar over het algemeen willen we zo min mogelijk regisseren - het is voor ons heel belangrijk dat jullie later jullie foto's zien en zeggen "ja, dat is echt zoals wij zijn". 

Voor we met z'n allen op weg gaan naar de plek waar de trouwceremonie gaat plaatsvinden, nemen jullie nog even de tijd om wat te eten en te drinken. En dan is het showtime!

De ceremonie

Wij zorgen dat wij klaar staan bij de trouwlocatie zodat jullie grootse entree mooi wordt vastgelegd. Voor aanvang van de ceremonie hebben wij al even contact met de ambtenaar die jullie huwelijk gaat voltrekken en spreken we met hem/haar enkele praktische zaken door. 

Tijdens de ceremonie zorgen we dat de aanwezige vrienden en familie zeker ook op de foto komen en zijn we alert op bijzondere momenten tijdens dit zo belangrijke deel van jullie trouwdag. Het voorlezen van trouwgeloften, het ja-woord, die 'eerste' kus, het uitwisselen van de ringen, het tekenen van de akte - allemaal momenten die mooi worden vastgelegd. 

Door de apparatuur die we gebruiken kunnen we voorkomen dat we erg veel storend rond moeten lopen, al zal het echt wel eens gebeuren dat we eventjes voor één van jullie gasten moeten staan om de perfecte invalshoek te hebben voor jullie foto. Zeker in wat kleinere ruimtes is dat soms onvermijdelijk. Ook zullen we als het even kan, geen flitsers gebruiken tijdens de ceremonie. Natuurlijk licht is het mooiste licht - maar ook hier geldt: soms is het onvermijdelijk.

Receptie, felicitaties en de taart!

Dan is het zover: jullie zijn écht getrouwd! 

Steeds vaker is de trouwlocatie in dezelfde gelegenheid als waar jullie de receptie, het diner en het feest gaan houden, dus nu is het even tijd voor wat ontspanning. Er wordt geproost op het bruidspaar, misschien is er nog wel een speech en dit is vaak ook het moment dat De Taart wordt aangesneden. En bij al die momenten zijn wij alert en op de juiste plek om alles vast te leggen.

Ook jullie gasten gaan op dit moment wat uitgebreider op de foto en als jullie ook groepsfoto's hebben gepland, zijn dit ook de uurtjes waarin dat plaatsvindt. Jullie ceremoniemeester leidt hierbij alles in goede banen, wat voor ons het werk ook weer wat eenvoudiger maakt!

 

Kerkelijke inzegening

Omdat jullie ook voor de kerk gaan trouwen, is het nu tijd voor het hele gezelschap om zich naar de kerk te begeven. Wij zorgen dat we weer op tijd klaar staan om jullie aankomst en 'entree' daar vast te leggen. 

Ook hier hebben wij voorafgaand aan de dienst (en vaak al voor jullie trouwdag) overleg met de mensen van de kerk. Waar ze ons wel en absoluut niet willen hebben, bijvoorbeeld. Want als het éven kan, zoeken we de mooiste standpunten op om van verschillende kanten foto's te maken. Of we nou van de kerk alle vrijheid krijgen, of dat we wat beperkt zijn in de mogelijkheden: we zorgen er altijd voor dat we onder alle omstandigheden de mooiste beelden kunnen maken.

Gelukkig krijgen we in vrijwel alle kerken wel toestemming om te gaan en staan waar we willen. Maar ook hier zullen we er voor zorgen dat we zo min mogelijk storend aanwezig zijn.

Als de kerkdienst is afgelopen en jullie de felicitaties van de daar aanwezigen hebben gekregen, is het tijd om terug te gaan naar jullie feestlocatie voor...

Het diner

We blijven gewoon fotograferen, ook als het tijd is voor jullie en je gasten om aan tafel te gaan. Etende mensen zullen we niet snel fotograferen omdat dat er nou eenmaal snel een beetje raar uitziet. Maar van de tafels, het serveren van het diner en de speeches die misschien gegeven worden, maken we natuurlijk foto's. 

Hoewel wij nooit bij jullie gasten aan tafel zullen zitten, is dit ook voor ons wel het moment om even wat te eten. Gelukkig hebben jullie met de bediening afgesproken dat er voor ons ook wat wordt klaargemaakt.

We blijven ook tijdens het diner altijd alert op gebeurtenissen waar een camera op gericht moet worden. Jullie ceremoniemeester heeft ons al ingeseind dat er wat speeches zullen komen, dus we zijn voorbereid.

Feestband Legend - Van harte aanbevolen! - https://legendband.nl/

En dan: féést!

De afsluiting van een geweldige dag, met al jullie familie en vrienden om je heen, lekkere muziek en hapjes en drankjes!

Wij blijven er bij, zo lang als 'nodig'. Uiteraard zijn we er bij als jullie die zorgvuldig ingestudeerde openingsdans gaan doen, we fotograferen de 'stukjes' en speeches, jullie gasten, de sfeer, de band of DJ... en het gelukkige bruidspaar!

Pas als we het gevoel hebben dat we écht alles en iedereen nu wel op de foto hebben staan, gaan wij - na overleg met jullie - de spullen inpakken om met enkele duizenden foto's van jullie trouwdag naar huis te gaan. 

En daarna?

De volgende ochtend beginnen wij met het uitzoeken van duizenden foto's. We maken een selectie van zo'n 30 à 40 foto's voor de 'sneak preview' die we vervolgens zorgvuldig bewerken en nog dezelfde dag naar jullie sturen. Daarna storten wij ons op het bewerken van de foto's die onze selectiecriteria konden doorstaan en die jullie uiteindelijk zullen krijgen. Dat is heel veel werk, maar ook heel léuk werk! 

Jullie krijgen de foto's gegarandeerd binnen 3 weken van ons aangeleverd. Honderden beelden die het verhaal van jullie trouwdag vertellen, een herinnering van onschatbare waarde. 

Voorbeeld van een trouwfotoalbum door Trouwfotomakerij

Fotoalbum

Bij het 'Pakket Orchidee' (All In, All Day!) is een luxe fotoalbum in bewaarbox inbegrepen. Maar ook als jullie ons voor minder uren hebben geboekt, kunnen jullie een album laten maken.

Zodra jullie alle foto's van ons hebben ontvangen, gaan jullie een selectie maken van alle foto's die in dat album moeten komen. Ook kiezen jullie de uitvoering van jullie trouwalbum; een leren omslag, of toch linnen, de kleur, tekst op de voorkant of een lijntekening in lasergravure - er kan heel erg veel!

Wij gaan met de geselecteerde foto's aan de slag en sturen jullie een PDF met de opmaak van alle pagina's van jullie album. Pas als jullie 100% tevreden zijn met het ontwerp, laten we het album maken. Het resultaat is een schitterend aandenken aan jullie trouwdag dat nog heel vaak ingekeken zal worden!

Ornament

Kennismaking aanvragen
gratis en vrijblijvend, bij jullie thuis

Pimvipha en Sander
Pimvipha en Sander Amazing marvelous photos!

Klik hier voor de uitgebreide recensies

Klik op de fotostrook om veel meer voorbeelden van ons werk als trouwfotografen te bekijken.

Jullie mooiste dag verdient de mooiste foto's

Logo Trouwfotomakerij

Logo Trouwfotomakerij fotografeerde al vele bruiloften in o.a. Alkmaar, Hoorn, Haarlem, Bloemendaal, Noordwijk, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Gouda, Rotterdam, 's-Gravenzande, Delft, Nootdorp, Montfoort, Papendrecht, Leusden, Amersfoort, Barneveld, Utrecht, Ermelo, Putten, Apeldoorn, Holten, Enschede, Heerlen, Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Den Helder, Harderwijk, Lemmer, Ouddorp... kortom we komen óveral. Ook bij jullie? Vraag snel een vrijblijvende kennismaking aan!

Ornament