Trouwfotomakerij - Het verhaal achter de 'First Look'

Het verhaal achter de 'First Look'

Bij een bruiloft is het vaak zo dat de bruid en bruidegom elkaar niet zien op de dag van het evenement, tot het moment dat het allemaal echt gaat beginnen.

Vóór de trouwdag hebben beiden hun trouw-outfit heel goed geheim gehouden voor elkaar. Pas op het moment dat de bruidegom zijn bruid ophaalt bij haar ouderlijk huis, zien ze elkaar in hun mooie pak of jurk. Sommige bruidsparen gaan nog een stap verder in de traditie en zien elkaar pas vlak voor aanvang van de trouwceremonie. Iedereen heeft zo een eigen invulling aan dit moment.

Sommigen denken dat het ongeluk brengt als je elkaar al eerder zou zien, anderen houden gewoon van het verrassingselement. Maar het verhaal achter deze gewoonte is eigenlijk helemáál niet romantisch! (Laat dat je vooral niet tegenhouden hoor, maar het is wel een leuk 'weetje' ) - Lees verder!

Trouwfotomakerij - Het verhaal achter de 'First Look'

Een dure bruidsschat

In lang vervlogen tijden werd van de ouders van de bruid verwacht dat ze zorgden voor een stevige bruidsschat. Huisraad, geld, vee, linnengoed - alles wat maar van waarde was kwam er aan te pas. Vaak veel mooiere spullen dan de ouders zelf hadden of zich eigenlijk konden veroorloven.

Gearrangeerde huwelijken waren heel normaal en het was dan ook vooral de bedoeling dat de óuders van een potentiële bruidegom zouden worden overgehaald om hun goedkeuring aan een huwelijk te geven. 

Een zo kostbaar mogelijke bruidsschat was dan het middel om je dochter te kunnen laten trouwen met een man uit een rijke(re) familie. Zo hoopten de ouders van de bruid te zorgen dat hun dochter een rijk leven tegemoet zou gaan. 

Trouwfotomakerij - Het verhaal achter de 'First Look'

Lekker romantisch allemaal...

Om nou te voorkomen dat de beoogde bruidegom ook nog wat tegen te sputteren zou hebben, mocht hij zijn bruid van tevoren niet zien. Pas op het állerlaatste moment, als hij dus met goed fatsoen niet meer terug kon zonder een rel te ontketenen tussen beide families, mocht hij zien met wie hij eigenlijk ging trouwen. Dat is dus ook meteen de oorsprong en het doel van de sluier...

Wat waren het toch romantici in die tijd...

Gelukkig gaat dat tegenwoordig niet meer zo en is het moment van de First Look één van de hoogtepunten van jullie trouwdag waar we van alle kanten mooie foto's van maken!

Agnetha en Roy
Agnetha en Roy Wat zijn we blij dat we voor Bart en Martin hebben gekozen! Van ’s ochtends tot ’s avonds waren ze ongemerkt aanwezig. Mooie en leuke foto’s waar we dagelijks, en hopelijk nog vele jaren lang, met veel plezier naar terugkijken.

Klik hier voor de uitgebreide recensies

Jullie mooiste dag verdient de mooiste foto's

Logo Trouwfotomakerij

Logo Trouwfotomakerij fotografeerde al vele bruiloften in o.a. Alkmaar, Hoorn, Haarlem, Bloemendaal, Noordwijk, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Gouda, Rotterdam, 's-Gravenzande, Delft, Nootdorp, Montfoort, Papendrecht, Leusden, Amersfoort, Barneveld, Utrecht, Ermelo, Putten, Apeldoorn, Holten, Enschede, Heerlen, Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Den Helder, Harderwijk, Lemmer, Ouddorp... kortom we komen óveral. Ook bij jullie? Vraag snel een vrijblijvende kennismaking aan!

Ornament

Op deze website genoemde prijzen zijn inclusief BTW

Alle foto's op deze website zijn gemaakt door trouwfotomakerij en mogen niet zonder toestemming elders worden gebruikt.
Uitzonderingen: de pagina's met kortingsacties i.s.m. MetalArt, Peachful en OFM.