Hobbyfotografen?
Hobbyfotografen - dat zijn wij dus niet. En we geven je graag ter overweging waarom je die ook echt niet voor je bruiloft zou moeten vragen.

Hobbyfotografen? - Dat zijn wij dus niet.

We vertellen je op deze pagina graag waarom wij vinden dat je óngetwijfeld goedbedoelende hobbyisten echt niet voor je bruiloft zou moeten vragen.

Als dit onderwerp ter sprake komt, horen we nog wel eens dat we 'gewoon niet willen dat anderen ook bruiloften fotograferen', of we worden 'arrogant en elitair' genoemd... maar daar gaat het ons echt niet om.

Fotografie ís een fantastische hobby

Als fotografen vinden we het geweldig als mensen fotografie als hobby hebben. We weten als geen ander hoe leuk het is! Maar er is een tijd en plaats voor alles. Bij belangrijke evenementen als een bruiloft moet je echt geen risico nemen, hoe goed de bedoelingen van die collega of dat familielid ook zijn.

Fotograferen is een hele leuke hobby, maar bij gelegenheden als een bruiloft heb je echt vakmensen nodig.

Trouwfotografie is een enorme verantwoordelijkheid. Een trouwfotograaf moet razendsnel kunnen inspelen op onverwachte gebeurtenissen en omstandigheden. Onze apparatuur moeten we door en door kennen. Tijdens het werk op een trouwdag is er geen tijd om na te denken over "hoe moest dat ook alweer" of "welke instelling heb ik hier nou nodig". We moeten er staan, op de juiste plek, op het juiste moment, met de juiste lens, de optimale camera-instellingen. Het kan niet opnieuw. Dat weten we en daar handelen we ook naar.

Niet alleen techniek

Minstens zo belangrijk is de creativiteit, de ervaring in het zien van momenten, het oog voor details. We moeten weten wat er allemaal op een trouwdag gebeurt, anticiperen op de 'sleutelmomenten' in een dag maar ook direct reageren als er opeens onverwachte dingen gebeuren. Tijdens het maken van de formele trouwfoto's zijn professionele trouwfotografen in staat het bruidspaar te 'coachen' waar nodig, om tot de mooiste plaatjes te komen. Allemaal vaardigheden, ervaring en kennis die een bruidspaar van een professionele trouwfotograaf mag verwachten.

Het is zelfs eigenlijk niet eerlijk om dat van een hobbyfotograaf te vragen. Daarom zouden jullie dat ook niet moeten doen.

Hobbyfotografen - dat zijn wij dus niet. En we geven je graag ter overweging waarom je die ook echt niet voor je bruiloft zou moeten vragen.

De kosten

Een hobbyfotograaf kan het zich veroorloven voor een heel laag tarief te werken, omdat het voor hem/haar nu eenmaal geen inkomstenbron is. Er hoeven geen investeringen, reparaties, apparatuurvervanging, verzekeringen, abonnementen, afschrijvingen, belastingen etc. van te worden betaald. Een hobbyfotograaf hoeft zich niet bezig te houden met de vele uren die nodig zijn aan voorbereidingen, de trouwshoot zelf en de vele uren nadien die nodig zijn voor het selecteren en zorgvuldig bewerken van de foto's - als dat laatste al gebeurt.

Het is dus ongetwijfeld financieel interessant om een hobbyfotograaf te vragen je bruiloft vast te leggen. De vraag is alleen wat dat financiële voordeel nog waard is als je na een week of wat teleurstellende foto's afgeleverd krijgt. 

Trouwfoto's zijn gewoon té belangrijk

Als de trouwdag voorbij is, zijn er een paar tastbare zaken die je tot in lengte van jaren blijvend herinneren aan deze prachtige dag. Een trouwjurk en trouwpak in de kast, een trouwboekje in de la, de ringen om jullie vingers - en de foto's. Ál het andere, hoe mooi en waardevol het op de dag zelf ook was, is slechts een herinnering, maar wél vastgelegd door je trouwfotografen. Daar kun je geen risico mee nemen, daar moet je vakmensen voor inschakelen.

Wij garanderen dat jullie je trouwdag keer op keer opnieuw kunt beleven aan de hand van professionele foto's die aan jullie verwachtingen voldoen.

Kennismaking aanvragen
gratis en vrijblijvend, bij jullie thuis

Annemarie en Ruud
Annemarie en Ruud Heel blij met onze keuze voor jullie als fotografen op onze bruiloft. Het was heel fijn om jullie erbij te hebben en wij gaan zeker nagenieten met de prachtige foto's!

Klik hier voor de uitgebreide recensies

Klik op de fotostrook om veel meer voorbeelden van ons werk als trouwfotografen te bekijken.

Jullie mooiste dag verdient de mooiste foto's

Logo Trouwfotomakerij

Logo Trouwfotomakerij fotografeerde al vele bruiloften in o.a. Alkmaar, Hoorn, Haarlem, Bloemendaal, Noordwijk, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Gouda, Rotterdam, 's-Gravenzande, Delft, Nootdorp, Montfoort, Papendrecht, Leusden, Amersfoort, Barneveld, Utrecht, Ermelo, Putten, Apeldoorn, Holten, Enschede, Heerlen, Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Den Helder, Harderwijk, Lemmer, Ouddorp... kortom we komen óveral. Ook bij jullie? Vraag snel een vrijblijvende kennismaking aan!

Ornament