Cookie erbij? (Info)
Logo Trouwfotomakerij - professionele trouwfotografie

Veelgestelde vragen

Een trouwfotograaf uitkiezen doe je niet elke dag en wij kunnen ons voorstellen dat jullie wel wat vragen zullen hebben. Sommige vragen krijgen we eigenlijk altijd wel en die hebben we daarom maar voor het gemak op deze pagina geplaatst. Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Voor de trouwdag

Kunnen we éérst kennismaken voor we besluiten jullie in te huren?

Kunnen we éérst kennismaken voor we besluiten jullie in te huren?

Jazeker, dat kan, graag zelfs! Klik hier om naar de pagina te gaan waar je een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt aanvragen. We kijken er nu al naar uit!

Tijdens het kennismakingsgesprek vragen we jullie ook al zoveel mogelijk details van de trouwdag. Niet omdat we er van uitgaan dat we de opdracht "toch wel krijgen", maar omdat we dan in elk geval al veel informatie heb op het moment dat jullie wél "ja" tegen ons zeggen.

Ook zullen we de trouwlocatie(s) alvast bezoeken - we zijn immers toch in de buurt - zo krijgen we alvast een globaal idee van waar we, als jullie voor ons kiezen, ons werk moeten doen. We beginnen namelijk graag goed voorbereid aan een reportage!

Wat houdt zo'n gratis kennismakingsgesprek in?

Wat houdt zo'n gratis kennismakingsgesprek in?

We komen graag bij jullie thuis om kennis te maken. Jullie kunnen bij die gelegenheid ook alle vragen stellen die jullie kunnen verzinnen en we hebben waarschijnlijk ook nog wel wat handige tips voor jullie. Ook nemen we meer voorbeelden van trouwreportages mee zodat jullie kunnen zien hoe een complete reportage er dan uit komt te zien.

Uiteraard gaan we er niet zomaar vanuit dat we de opdracht ook zullen krijgen, maar ook als jullie er nog even over na willen denken noteren we in het gesprek toch alvast de locaties waar jullie trouwen, waar een eventuele receptie gehouden wordt en waar het feest gegeven zal worden. Daarnaast zullen we jullie vragen of jullie al ideeën hebben voor het maken van de 'officiële' trouwfoto's. Het is namelijk onze gewoonte om vooraf die locaties te bezoeken om te zien waar we ons werk moeten doen en of we nog met bijzonderheden rekening moeten houden.

Onderdeel van de voorbereiding, óók als de opdracht nog niet is gegeven. 

Gratis en vrijblijvende kennismaking bij jullie thuis.

Onze bruiloft is heel eenvoudig, is een professionele fotograaf dan wel nodig?

Onze bruiloft is heel eenvoudig, is een professionele fotograaf dan wel nodig?

Wij vinden dat élk bruidspaar en elke bruiloft het verdient om zo goed en mooi mogelijk in beeld te worden gebracht. En dat je daar professionele fotografen voor nodig hebt. 

Je hoeft geen kastelen af te huren en met glimmende koetsen met een achtspan Friese paarden aan te komen om een hele mooie bruiloft te hebben. Onze taak én vaardigheid is om elke bruiloft mooi en goed in beeld te brengen - of je nou 10 gasten hebt of 300, een groot feest of een intiem gebeuren, dat maakt echt niet uit.

Wat wel een feit is: een groot deel van de dag zal echt volkomen aan je voorbijgaan. Jullie zijn zó bezig met de bruiloft, het trouwen, de zenuwen (jawel, iedereen) dat er dan niks mooiers is dan achteraf aan de hand van een heleboel echt goede foto's de dag opnieuw te kunnen beleven.

Alle dingen die jullie ontgaan zijn: wij hebben ze gezien. En we hebben de foto's om het te bewijzen.

"Mijn broer kan ook goed fotograferen"
Dat familielid of die buurman, kennis of collega die ook een camera heeft, kan ongetwijfeld mooie foto's maken. Trouwfotografie is echter een vak. Dat vereist echt ervaring en specifieke vaardigheden. Bovendien: jullie familie en vrienden komen om deze bijzondere dag samen met jullie te beleven! 

Het kan niet over.
Tijdens jullie trouwdag moet de fotograaf er staan op de cruciale momenten, moet hij oog hebben voor, en inspelen op elke (onverwachte) gebeurtenis. Het moet in één keer goed, het kan niet over. Dat vereist professionals. Zodat jullie tot in lengte van jaren letterlijk kunnen terugkijken op die mooiste dag, met alles wat daarbij kwam kijken.

 

Wij trouwen in het buitenland. Kunnen we jullie dan ook boeken?

Wij trouwen in het buitenland. Kunnen we jullie dan ook boeken?

Vanzelfsprekend, we komen fotograferen waar jullie maar willen! Daar moet dan wel eerst een passende offerte voor gemaakt worden, dus neem vooral even contact op om dat te bespreken. 

Hoe lang van tevoren moeten wij jullie boeken?

Hoe lang van tevoren moeten wij jullie boeken?

Wacht daar niet te lang mee. Het is helemaal niet gek om al een jaar van tevoren je fotograaf (maar ook een band, dj, feestzaal etc) te boeken. Er is ook bij bruiloften sprake van een 'seizoen', dat grofweg loopt van april tot september. Het kan dan behoorlijk druk zijn!

Ook als je een bijzondere datum hebt gekozen voor jullie bruiloft is het raadzaam echt op tijd de boekingen te doen.

Als je ons boekt, reserveren we niet alleen jullie trouwdag zelf, maar plannen we ook tijd in voor de voorbereidingen en natuurlijk de nabewerkingstijd van jullie trouwreportage. Bovendien betekent een boeking voor ons ook dat we voor de dagen direct ná de boeking sowieso geen boeking meer accepteren. We willen elk bruidspaar de aandacht geven die het verdient en dat kan niet als je moe van een reportage de dag ervóór aan de volgende begint. 

Dat allemaal gezegd hebbend: zitten jullie met de handen in het haar omdat jullie fotograaf op het laatste moment toch heeft moeten afzeggen? Bel direct, dan overleggen we wat er mogelijk is.

Wij willen jullie boeken. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wij willen jullie boeken. Hoe gaat dat in zijn werk?

Allereerst: wat leuk dat jullie voor ons hebben gekozen en hartelijk dank voor het vertrouwen dat jullie ons mij hebben!

Hoe nu verder? Neem snel contact op om een afspraak voor het kennismakingsgesprek in te plannen. We komen dan bij jullie thuis om de trouwdag door te spreken en te bespreken hoe jullie willen dat we de reportage gaan doen. Ook bespreken we dan bijvoorbeeld waar we starten (bij de bruid, bij de bruidegom of bij allebei als jullie kiezen voor twee fotografen) en hoe het programma er vanaf dat moment uit zal zien.

Vervolgens gaan we op pad om de locaties (stadhuis, kerk, fotoshoot-locatie(s), feestlocatie etc.) te 'verkennen' zodat we precies weten waar we ons werk moeten doen en of we nog speciale apparatuur mee moeten nemen. 

Na het gesprek bij jullie thuis, krijgen jullie een opdrachtbevestiging waarin nog eens precies op een rij wordt gezet wat jullie van ons kunnen verwachten.

En dan is het aftellen tot de grote dag!

Gratis en vrijblijvende kennismaking bij jullie thuis.

Tijdens de trouwdag

Wij houden niet zo van poseren. Is dat een probleem?

Wij houden niet zo van poseren. Is dat een probleem?

Helemaal niet! Onze stijl is juist om jullie en de bruiloftsgasten te fotograferen zoals jullie zijn. We kunnen wel stellen dat we in staat zijn jullie in no-time ontspannen voor de lens te krijgen, óók bij het maken van de "officiële" foto's. 

Waarschijnlijk loop je niet elke dag in zo'n trouwjurk of kostuum rond en is gefotografeerd worden ook geen dagelijkse bezigheid. Dat weten we en daar kunnen we heel goed mee omgaan. Niets moet, alles mag en als de foto's klaar zijn horen we eigenlijk altijd de reactie "echt zoals wij zijn". En daar gaan we voor!

Hoeveel foto's maken jullie?

Hoeveel foto's maken jullie?

Veel meer dan jullie er uiteindelijk krijgen, maar dat is omdat we van veel belangrijke momenten series 'schieten' waar we dan later de beste beelden uit kiezen. 

Hoeveel foto's we van jullie bruiloft zullen maken is niet exact te zeggen, maar je kunt rekenen op tussen de 700 en 900 foto's voor een reportage die de hele dag duurt. Het worden er al snel meer als je naast een burgerlijk huwelijk, ook in de kerk trouwt, bijvoorbeeld. 

Maken jullie ook groepsfoto's?

Maken jullie ook groepsfoto's?

Jazeker, dat is altijd wel een vast onderdeel van een trouwdag: het maken van de groepsfoto's. Hoe dat er precies uit zal zien verschilt per bruidspaar. Soms gaat het om één grote groepsfoto met alle familie, vrienden en andere gasten, en een andere keer zijn het heel veel verschillende opstellingen van kleinere groepjes.

Als dat laatste het geval is, adviseren we jullie een ceremoniemeester aan te stellen die alle mensen goed kent en die bij het maken van die groepsfoto's assisteert om de juiste mensen op het goede moment bij elkaar te roepen. Wij weten niet wie "oom Henk" is en het is niet leuk als jullie als bruidspaar op dat moment moeten fungeren als 'regisseurs' van de groepsfoto's. Jullie taak is uitsluitend: trouwen, veel lachen en gelukkig zijn :)

Realiseer je ook dat het maken van groepsfoto's voor jullie best vermoeiend kan zijn, dus denk goed na over hoevéél je er wilt maken.

Eten jullie mee?

Eten jullie mee?

Wij vinden het niet gepast om ons te gedragen als bruiloftsgast. Om die reden zul je ons nooit aan tafel zien bij jullie andere gasten. Om te voorkomen dat we 'omvallen van de honger' bespreken we vooraf met jullie hoe dat voor ons geregeld zal worden. In de praktijk "loopt dat altijd wel los".

Uiteraard blijven we ook tijdens jullie feestelijke diner alert op situaties die het verdienen gefotografeerd te worden. 

Na de trouwdag

Hoe lang duurt het voor we de foto's krijgen?

Hoe lang duurt het voor we de foto's krijgen?

In de dagen na jullie trouwdag gaan we aan de slag om elke(!) foto zorgvuldig te selecteren en te bewerken voor een optimaal resultaat. De dag na jullie trouwdag ontvangen jullie al via e-mail of WhatsApp al enkele 'voorproefjes'. Kun je mooi je profielfoto van Facebook alvast aanpassen  :-)

Na maximaal 3 weken ontvangen jullie alle foto's via WeTransfer én per post op een USB-stick. Jullie krijgen de foto's in twee formaten:

  • de hoogste resolutie, geschikt voor het maken van afdrukken, maar ook om op het grote scherm van een 4K-televisie te tonen
  • en de hele serie nog eens maar dan verkleind zodat jullie ze eenvoudiger kunnen delen via e-mail, social media etc. 

Wij bewaren altijd een backup van jullie foto's in ons archief. 

Ik wil de foto's liever zelf bewerken, kan dat?

Ik wil de foto's liever zelf bewerken, kan dat?

De foto's die wij maken, gaan niet zonder onze bewerking en goedkeuring de deur uit. Dus nee, wij geven geen 'ruwe beelden' af.

Hoe zit het met auteursrechten op de foto's?

Hoe zit het met auteursrechten op de foto's?

Volgens de Nederlandse Auteurswet ligt het auteursrecht van foto's altijd bij de fotograaf. Dat houdt echter niet in dat jullie aan beperkingen gehouden zijn. Met het afleveren van de foto's geven wij jullie formeel toestemming om met de foto's te doen wat jullie willen. Jullie krijgen de foto's in de hoogste resolutie (dus geschikt voor grote afdrukken) en uiteraard zónder watermerk of logo's.

Kunnen we de foto's ook op social media plaatsen?

Kunnen we de foto's ook op social media plaatsen?

Jazeker! Leuk zelfs! Zoals ook vermeld bij de vraag over het auteursrecht, hebben jullie onze formele toestemming om de foto's te gebruiken zoals jullie dat zelf leuk vinden. Jullie ontvangen van ons alle bewerkte foto's in twee formaten: de hoogste resolutie, te gebruiken voor als je foto's wil laten afdrukken en een kleiner formaat dat beter hanteerbaar is in e-mail, social media en waar ook de meeste televisies geen problemen mee zullen hebben. 

We zouden het wél heel leuk vinden als jullie de bedrijfsnaam en misschien zelfs een linkje naar onze website zouden vermelden als jullie de foto's op bijvoorbeeld Facebook plaatsen. Verplicht is dat echter zeker niet. Het zijn júllie foto's!

Wat als...

Wat als jullie apparatuur stuk gaat?

Wat als jullie apparatuur stuk gaat?

Voor wij vertwijfeld met de handen in het haar staan, moeten er meerdere camera's kapot zijn gegaan. Die kans is dus niet groot... Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren, maar dan hebben we voldoende reserve-apparatuur bij ons om de reportage gewoon te maken. Jullie zullen er niets van merken!

Wij gebruiken professionele camera's, lenzen en lichtapparatuur van Canon, Pentax, Fuji en Sigma. 

Wat gebeurt er als wij ziek zijn of om een andere dringende reden de bruiloft uitstellen?

Wat gebeurt er als wij ziek zijn of om een andere dringende reden de bruiloft uitstellen?

We gaan er vanuit dat er wel heel wat aan de hand moet zijn voor jullie je eigen bruiloft zouden uitstellen. Om die reden is het antwoord op deze vraag: "dan gebeurt er wat ons betreft niets".

Op het moment dat jullie een nieuwe datum hebben gekozen, horen we dat graag zo snel mogelijk. We gaan dan jullie bruiloft alsnog vastleggen, aangenomen dat we voor die datum niet al een andere boeking hebben staan. 

Wat gebeurt er als jullie ziek zijn?

Wat gebeurt er als jullie ziek zijn?

Het moet wel héél erg mis zijn voor we wegens ziekte zouden afzeggen. Maar áls het zo ver zou komen, hebben we voldoende collega's in ons netwerk waar we in zo'n geval een beroep op kunnen doen.

We hebben jullie geboekt maar we gaan toch niet trouwen. Wat nu?

We hebben jullie geboekt maar we gaan toch niet trouwen. Wat nu?

Wij reserveren jullie trouwdag voor jullie, plus de tijd die we daarna nodig hebben om jullie fotoreportage optimaal af te kunnen leveren. Om die reden brengen we 15% van de prijs in rekening in het geval dat de bruiloft wordt geannuleerd (dus niet uitgesteld!).

Financieel

Moeten we bij het boeken meteen (aan)betalen?

Moeten we bij het boeken meteen (aan)betalen?

Nee, bij ons hoef je niet aan te betalen. De rekening komt pas nadat we alle foto's bij jullie hebben afgeleverd (via download én op USB-stick!). 

Wij trouwen op een Waddeneiland. Waarom geldt de All-In-prijs dan niet?

Wij trouwen op een Waddeneiland. Waarom geldt de All-In-prijs dan niet?

We fotograferen jullie héle trouwdag en dat betekent doorgaans dat de laatste veerboot terug naar het vasteland al is vertrokken als jullie feest is afgelopen en wij de spullen inpakken. En na een hele dag fotograferen zien we het niet zitten om per roeiboot terug te gaan . Dat betekent dus dat we op het eiland moeten overnachten.

De extra kosten van de overtochten en de overnachting moeten we daarom wel doorberekenen, waardoor de normale All-In-prijs van € 1.950,- niet van toepassing kan zijn. Neem vooral contact met ons op als jullie toch graag willen dat we op jullie trouwdag komen fotograferen, dan maken we een speciale offerte.

Hoeveel uur is er inbegrepen in de prijs van € 1.950,-?

Hoeveel uur is er inbegrepen in de prijs van € 1.950,-?

Onbeperkt. We zijn er de hele dag. Van 's morgens vroeg tot 's avonds na het eind van het feest. Een trouwreportage zoals wij die maken, vertelt jullie straks het héle verhaal van jullie trouwdag.

Worden de reis- en eventuele verblijfskosten van de fotografen apart doorberekend?

Worden de reis- en eventuele verblijfskosten van de fotografen apart doorberekend?

Nee. Álle kosten zitten in de vaste prijs van € 1.950,-, daar komt niets meer bij. 

Behalve als de bruiloft op een Waddeneiland plaatsvindt, of in het buitenland. Voor de Waddeneilanden geldt namelijk dat we 's avonds na het feest niet meer van het eiland af kunnen en dat we daar dan dus moeten overnachten. Dat zal de prijs echter niet schrikbarend hoger maken, maar neem in dat geval zeker even contact met ons op, dan maken we een voorstel helemaal op maat.

Zijn er aanvullende diensten of andere zaken denkbaar die de prijs achteraf tóch hoger laten uitvallen?

Zijn er aanvullende diensten of andere zaken denkbaar die de prijs achteraf tóch hoger laten uitvallen?

Heel simpel gezegd: nee, achteraf kan de prijs nooit hoger worden dan € 1.950,-. Die prijs is "All-In", staat vast en verandert niet. De enige reden waardoor de prijs hoger uit zou vallen, is bij een bruiloft in het buitenland of op één van de Waddeneilanden. Dat wordt vooraf allemaal met jullie besproken. Áls er dus al zou worden afgeweken van de normale prijs, weten jullie dat vóórdat jullie ons de opdracht geven. 

Er is nooit een vervelende financiële verrassing achteraf. 

 

Twee professionele fotografen
Geen tijdslimieten


Klik hier voor alle informatie.

Gratis en vrijblijvende kennismaking bij jullie thuis.

Creativiteit, passie en vakkennis in trouwfotografie.

Wij waren de blije winnaars van de all-inclusive prijs! Wat een geweldige prijs natuurlijk maar ik zou ook Bart zo een betaalde fotosessie laten doen! Het kennismakingsgesprek was erg gezellig en hij snapte precies wie we waren en wat we wilden. Op de dag zelf was hij de hele dag aanwezig zolang wij het wilden. Hij liet ons lekker ons gang gaan zodat we als onzelf op de foto's kwamen en niet als modellen die neergezet worden. We mochten zelf met ideeën komen en zo nodig stuurde hij bij of gaf tips. Vandaag de foto's gekregen ze zijn echt prachtig geworden. Ik kan iedereen Trouwfotomakerij dan ook zeker aanbevelen voor een bruiloft of andere fotosessie! Bart nogmaals bedankt voor alles!! Nadine en Walter

 info@trouwfotomakerij.nl  •   06 - 111 02 999  •   072 - 56 26 910

Je vindt ons ook op:

Alle afbeeldingen op deze website zijn 2021 Trouwfotomakerij en mogen niet zonder toestemming elders worden gebruikt.

KVK inschrijving 55752772 - BTW nr. NL002066322B15

Met dank aan de bruidsparen die toestemming gaven enkele van de foto's uit hun reportage op deze site te tonen.

Privacyverklaring  •  Reset cookietoestemming  •  Algemene Voorwaarden

Alle afbeeldingen op deze website
zijn 2021 Trouwfotomakerij
en mogen niet zonder toestemming
elders worden gebruikt.

KVK inschrijving 55752772

BTW nr. NL002066322B15

Met dank aan de bruidsparen die
toestemming gaven enkele van
de foto's uit hun reportage
op deze site te tonen.

Privacyverklaring  •  Reset cookietoestemming  •  Algemene Voorwaarden